mayoya sport
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.




 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 فراخ محشيه ومشويه

اذهب الى الأسفل 
+2
salma
SOLOM
6 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
SOLOM
عضو ملكى
عضو ملكى
SOLOM


ذكر
عدد الرسائل : 721
المزاج : فراخ محشيه ومشويه W5610
المهنه : فراخ محشيه ومشويه Collec10
الهوايه : فراخ محشيه ومشويه Sports10
تاريخ التسجيل : 22/06/2008

فراخ محشيه ومشويه Empty
مُساهمةموضوع: فراخ محشيه ومشويه   فراخ محشيه ومشويه Icon_minitimeالثلاثاء سبتمبر 09, 2008 12:30 pm

المكونات

• 1 دجاجة كبيرة، أو اثنتان صغيرتان من دجاج الشّيّ (يفضّل دجاج غذاؤه صحّي)
• زيت نباتيّ
• ملح وفلفل (حسب المذاق)
• 1 ملعقة صغيرة من الفلفل الحلو
• 1 ملعقة صغيرة من القرفة
الحشوة
• زيت زيتون
• 1 بصلة واحدة، متوسطة الحجم، مقطعة تقطيعاً ناعماً
• 225 غم من لحم الضأن المفروم
• ½ 2 كوبان ونصف الكوب من الأرز القصيرالحبة، والمنقوع، والمصفّى
• 3 أكواب من مرق الدجاج
• 1 ملعقة صغيرة من كلٍّ من القرفة، والبهار الحلو، والملح، والفلفل الأسود
• 4 ملاعق كبيرة من ماء الورد
• ½ نصف كوب من المشمش الجاف، المشرّح
• ½ نصف كوب من كلٍّ من الصنوبر، والفستق الحلبي، واللوز (تم قليها مسبقاً)




طريقه التحضير
. يُحمى الزّيت في مقلى كبير، ويُقلى فيه البصل مدّة دقيقتين، حتّى يذبُل، ثمّ يُضاف إليه اللّحم الّذي يُقلى حتّى يتحمّر
2. تُضاف التوابل
3. يُضاف الأرز إلى اللّحم والبصل، ويُقلب معه
4. يُضاف مرق الدجاج، ويُترك الخليط حتّى يغلي، تُخفّض درجة الحرارة، ويستمر الطّبخ حتى يُمتصّ الماءُ جميعُه (الأرز غير كامل الطّبخ)
5. يُضاف ماء الورد إلى الأرز
6. يُرفع عن النار، ويُترك حتّى يبرد قبل أن يُحشى الدّجاج بجزء منه
7. يُطبخ ما بَقيَ في الحشوة، بإضافة قليل من مرق الدّجاج، ويترك على نار هادئة، مدّة 10 دقائق، ويُقدم للأكل، جانب الدّجاج
خطوات حشو الدجاج:
1. يُحمى الفرن إلى 205 درجة مئوية (400 درجة فهرنهايت)
2. يُغسل الدجاج بالماء، وينشف بورق التّنشيف
3. يُوضع الحشو البارد، بالملعقة، داخل جوف الدّجاجة
4. يُستعمل خيط خاصً من القُطن، لربط رجلي الدّجاجة
5. تُدهن الدّجاجة بالزيت، باستعمال الفرشاة، وتُوضع التوّابل على الجلد
6. يُوضع الدّجاج في صينية التحّمير، ويُدخل إلى الفرن لِطبخه (يَحتاج ذلك لساعة واحدة تقريباً، وللتّأكدّ من ذلك، يُنخزُ اللَّحم بالشّوكة، فإن كان السّائل الخارج، نقياً، خالياً من الدّم، فذاك دليلً على طهي اللّحم
7. يُقدم للأكل ساخناً، وإلى جانبه حشو اللّحم والأرزّ، يُكمِلُ هذه الوجبةَ، السّلطةُ واللّبن (الزّبادي) العادي
8. تُقدم السلطة، واللّبن السادة، بجانب الوجبة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
salma
عضو ماسى
عضو ماسى
salma


انثى
عدد الرسائل : 425
العمر : 34
تاريخ التسجيل : 08/09/2008

فراخ محشيه ومشويه Empty
مُساهمةموضوع: رد: فراخ محشيه ومشويه   فراخ محشيه ومشويه Icon_minitimeالثلاثاء سبتمبر 09, 2008 4:13 pm


اكلة من الاخر تسلم ايديك
وياتري تعرف تعملها ولا مجرد مقادير ؟
لو تعرف ياريت تعزم المنتدي كله عليها لان اكيد هتعجب الكل



فراخ محشيه ومشويه 41917_2-4-2007_132528
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
SOLOM
عضو ملكى
عضو ملكى
SOLOM


ذكر
عدد الرسائل : 721
المزاج : فراخ محشيه ومشويه W5610
المهنه : فراخ محشيه ومشويه Collec10
الهوايه : فراخ محشيه ومشويه Sports10
تاريخ التسجيل : 22/06/2008

فراخ محشيه ومشويه Empty
مُساهمةموضوع: رد: فراخ محشيه ومشويه   فراخ محشيه ومشويه Icon_minitimeالثلاثاء سبتمبر 09, 2008 6:37 pm

والله يا سلمى انا ممكن اعمل عزومه لكل المنتدى بره احسن لان انا لو فكرت اعملها محدش حيحب ريحتها حتى ما بالك طعمها طلعونى انا بره موضوع الطبخ ده ميويا هى اللى جامده فى الاكل مع انى مجربتهوش بس هى عندها فكره ده اللى اعرفه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mera
عضو ذهبى
عضو ذهبى
mera


انثى
عدد الرسائل : 533
العمر : 33
المزاج : ربنا يعدلهاااا
اعلام الدول : فراخ محشيه ومشويه Female32
المهنه : فراخ محشيه ومشويه Collec10
الهوايه : فراخ محشيه ومشويه Chess10
تاريخ التسجيل : 17/06/2008

فراخ محشيه ومشويه Empty
مُساهمةموضوع: رد: فراخ محشيه ومشويه   فراخ محشيه ومشويه Icon_minitimeالأربعاء سبتمبر 10, 2008 3:55 pm

لالالالا متقلش كده يا سولوم ده انت برقبه الشيف اسامه العكاك اعزمنا بس واحنا حنتعامل وحناكل اى حاجه منك

وميرسى اووووووووووى على الاكله الجامده دى جوعتنااااااااااا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
شعاع امل
عضو ملكى
عضو ملكى
شعاع امل


انثى
عدد الرسائل : 773
المزاج : عادي
اعلام الدول : فراخ محشيه ومشويه Female33
المزاج : فراخ محشيه ومشويه 2610
المهنه : فراخ محشيه ومشويه Accoun10
الهوايه : فراخ محشيه ومشويه Writin10
تاريخ التسجيل : 01/07/2008

فراخ محشيه ومشويه Empty
مُساهمةموضوع: رد: فراخ محشيه ومشويه   فراخ محشيه ومشويه Icon_minitimeالخميس سبتمبر 11, 2008 2:47 am


بصراحة يا اسلام اكلة من الاخر
و انت كدا جوعتنا لكن تسلم ايدك

فراخ محشيه ومشويه Aa633a9c17
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Admin أسيرة الحب
مدير المنتدى
مدير المنتدى
Admin أسيرة الحب


انثى
عدد الرسائل : 641
العمر : 38
المزاج : بحلااااااات
اعلام الدول : فراخ محشيه ومشويه Female32
المهنه : فراخ محشيه ومشويه Profes10
الهوايه : فراخ محشيه ومشويه Painti10
تاريخ التسجيل : 11/06/2008

فراخ محشيه ومشويه Empty
مُساهمةموضوع: رد: فراخ محشيه ومشويه   فراخ محشيه ومشويه Icon_minitimeالخميس سبتمبر 11, 2008 2:06 pm

والله ياسلام اثرت اعجابى بصراحة

تسلم ايدك وصدقنى لو جربت تعملها
حتطلع جميلة جدا المهم المزاج وديما حظ المبتدئين فى صالحهوم
bom bom
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mayoy.banouta.net
دقدوووش
عضو {v.i.p}
عضو {v.i.p}
دقدوووش


ذكر
عدد الرسائل : 1234
العمر : 37
المزاج : فراخ محشيه ومشويه Bahaha10
المهنه : فراخ محشيه ومشويه Office10
الهوايه : فراخ محشيه ومشويه Huntin10
الاوسمه : فراخ محشيه ومشويه Tmqn3
تاريخ التسجيل : 01/07/2008

فراخ محشيه ومشويه Empty
مُساهمةموضوع: رد: فراخ محشيه ومشويه   فراخ محشيه ومشويه Icon_minitimeالأربعاء سبتمبر 17, 2008 5:13 am

فراخ محشيه ومشويه 1936142268480883159
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://WWW.ZAMALEKFAns.com
 
فراخ محشيه ومشويه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
mayoya sport :: عالم حواء :: منتدى شهد الملكة-
انتقل الى: