mayoya sport
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.




 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي

اذهب الى الأسفل 
5 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
جميلة
عضو جديد
عضو جديد
جميلة


انثى
عدد الرسائل : 47
تاريخ التسجيل : 15/06/2008

احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Empty
مُساهمةموضوع: احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي   احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Icon_minitimeالجمعة أغسطس 22, 2008 12:01 pm

فتة مصرية



المكونات:

خبز ناشف

أرز أبيض مطهو

لحم ضأن مسلوق

مرقة لحم

صلصة طماطم



الطريقة:

وضع الخبز الناشف في بايريكس.

إضافة الأرز المطهو.

إضافة اللحم ثم المرقة.

إضافة صلصة الطماطم على الوجه.

وضعه في الفرن حتى يتماسك.



والاكله دى فى الغالب بنعملها فى عيد الاضحى فى الفطار او فى الغداء واحيانا فى الاتنين !!


[size=24]الملوخية

المكونات:

مرقة دجاج

ثوم مفروم ناعم

كزبرة

سمن



الطريقة:

تحمير الثوم في السمن مع إضافة الكزبرة.

إضافة المرقة على الملوخية حتى تتفكك.

إضافة الملوخية مع المرقة على الثوم توكه على النار حتى يستوي.


والملوخيه دى اكله مشهوره جدا جدا فى مصر وخصوصا لما تحمرى التوم مع الكسبره فى السمن اللى احنا بنسميها (طشه)

الكشرى المصرى

المقادير :
كيس مكرونة صغيرة
100 جرام مكرونة أسباجتى
3/4 كيلو عدس بنى مغسول جيدا و مصفى
2 كوب أرز مصرى مغسول جيدا و مصفى
بصل مقطع شرايح رفيعه
عصير طماطم
ثوم مفروم مع ملح و كمون
ملعقتين زيت درة
زيت لتحمير البصل
ملح و كمون و خل و عصير ليمون
2 مكعب مرقه دجاج
الطريقه :
1 - العدس
فى إناء عميق نسخن حوالى لتر ماء
لما يسخن نضع عليه العدس و مكعب مرقه الدجاج ونتركه حتى يقرب من النضج نضع عليه الملح و الخل و نتركه حتى ينضج
نصفيه دون غسل بالماء و نضع عليه الكمون و نقلبه جيدا
ملحوظه : إذا نقص الماء ولم ينضج العدس ممكن تزويد قليل من الماء حتى ينضج
2 - المكرونه
فى إناء عميق نسلق المكرونة الصغيرة مع الأسباجتى بالطريقه العاديه و نتركها لتتصفى بعد غسيلها بالماء
3 - الأرز
فى إناء نضع 2 كوب ماء مع ملعقتين الزيت و ملح و خل و مكعب مرقه الدجاج نتركهم حتى يغلى الماء
بعد أن يغلى الماء نضع الأرز ونغطيه و نتركه حتى يغلى ثم نخفض الشعله و نضع تحته الشياطه حتى لا يلتصق الأرز
بعد أن ينضج الأرز نرفعه من على النار و نرفع الغطاء حتى يبرد قليلا ثم نغطيه مرة اخرى حتى التقديم
4 - الصلصة
فى إناء عميق نضع عصير الطماطم مع الثوم المفروم مع الملح و الكمون و الخل و ملعقه زيت درة و عصير الليمون ونتركها حتى تنضج أى تكون سميكه أو ثقيله شويه
محبى الكشرى بالشطه ممكن يأخذوا من نفس الصلصه السابقه و يضعوا عليها شطه و يتركوها قليلا على النار
5 - التقليه
فى طاسه نسخن زيت التحمير و نحمر فيه البصل الحلقات الى ان يصبح بنى نصفيه جيدا من الزيت حتى يكون مقرمش
6 - الخلطه السحريه < إختيارى >
الخلطه دى أنا بعملها و أحط منها قليل على كل طبق بتدى طعم جناااااااان
فى سلطانيه نضع طماطم مقطعه مكعبات مع ثوم مفروم مع ملح و كمون مع عصير ليمونتين مع ملعقه من الصلصه السابقه وتترك قليلا قبل الاستخدام
فى النهايه نقلب الأرز مع العدس مع المكرونة و يقدم فى طبق عميق عليه الصلصه و الشطه و حلقات البصل و طبعا لا تنسوا الخلطه السحريه
و بالهنا و الشفا


العدس

المقادير:

عدس

ماء

بصل

ثوم

زيت زيتون

مصالا

فلفل حار

كركم



الطريقة:

تحمير البصل مع الثوم.

إضافة العدس مع الماء.

إضافة المصالا والفلفل الحار والكركم.

تركه على النار حتى يستوي ويتماسك

طاجن المسقعه باللحمه المفرومه

المقادير
1 كيلو باذنجان مقشر و مقطع الى شرائح متوسطه السمك
ربع كيلو لحمه مفرومه مطبوخه( عصاج )
2 فلفل حارمقطع حلقات و منزوع منه البذر الداخلى
2 بصله متوسطه الحجم مبشوره
عصير طماطم حوالى 1/2 لتر او 1 /4 لتر
ملح و فلفل
زيت لتحمير الباذنجان و قليل من السمن للطبخ
الطريقه:
1 - نقلى الباذنجان ونتركه ليتصفى جيدا و بعد القلى نطفى النار و نضع الفلفل فى الزيت لمده دقيقه ونتركه ليتصفى
2 - فى حله عميقه شويه نضع السمن ونضع البصل و عليه شويه فلفل اسود ونقلبه حتى يبقى لونه بنى فنضع عليه عصير الطماطم و الملح و يقلب جيدا و تترك حتى تتقل شويه
3 -بعدها نضع اللحم المفروم ويترك قليلا
4 - نضع الباذنجان المقلى و الفلفل و تقلب جيدا و تترك حتى تتشرب الصلصه قليلا ثم نرفعها من على النار و ضعها فى طاجن ونضع عليها حلقات طماطم و توضع فى الفرن حتى تحمر وتقدم ساخنه
ملحوظه: عند التقديم يمكن عصر ليمون على المسقعه وذلك حسب الرغبه
و بالهنا و الشفا
وانتظروا المزيد من الاكلات المصريه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
هيكل
عضو فعال
عضو فعال
هيكل


ذكر
عدد الرسائل : 383
العمر : 115
المزاج : مش فاضى علشان اعرف
المهنه : احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Accoun10
الهوايه : احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Chess10
تاريخ التسجيل : 12/06/2008

احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Empty
مُساهمةموضوع: رد: احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي   احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Icon_minitimeالإثنين أغسطس 25, 2008 11:51 am

ولو انى مش بحب الفته بس تسلم ايدك برده كله من ايدك عسل ويتاكل لوحده
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
جميلة
عضو جديد
عضو جديد
جميلة


انثى
عدد الرسائل : 47
تاريخ التسجيل : 15/06/2008

احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Empty
مُساهمةموضوع: رد: احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي   احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Icon_minitimeالجمعة أغسطس 29, 2008 5:20 am

ميرسي يا هيكل ع مرورك بموضوعي
وع ردك عليه كمان
بس يا راااااااااااااااجل في حد مبيحبش الفتة
يا بني دي هيا والمحشي والكشري من الاكلات اللي
بتعبر عن الروح المصرية
بس ع فكرة
انا مبعرفش اطبخ اي حاجة من اللي موجودة في الموضوع
مكسوفة مكسوفة مكسوفة مكسوفة مكسوفة مكسوفة مكسوفة مكسوفة مكسوفة مكسوفة مكسوفة
انا بصراحة مبعرفش اطبخ خاااااااالص
بس الحمد لله حبيبي مش بياكل كتير وحنقضيها ديليفري
مكسوفة مكسوفة مكسوفة مكسوفة مكسوفة مكسوفة مكسوفة مكسوفة مكسوفة مكسوفة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دقدوووش
عضو {v.i.p}
عضو {v.i.p}
دقدوووش


ذكر
عدد الرسائل : 1234
العمر : 36
المزاج : احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Bahaha10
المهنه : احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Office10
الهوايه : احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Huntin10
الاوسمه : احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Tmqn3
تاريخ التسجيل : 01/07/2008

احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Empty
مُساهمةموضوع: رد: احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي   احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Icon_minitimeالجمعة أغسطس 29, 2008 7:40 am

شكرا ياجميلة على الوصفة الجميلة دى

بس ازاى مش بتعرفى تتطبخى يابنتى
هو فية واحدة مش بتعرف تطبخ بردة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://WWW.ZAMALEKFAns.com
جميلة
عضو جديد
عضو جديد
جميلة


انثى
عدد الرسائل : 47
تاريخ التسجيل : 15/06/2008

احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Empty
مُساهمةموضوع: رد: احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي   احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Icon_minitimeالجمعة أغسطس 29, 2008 12:31 pm

ميرسي دقووووووش ع ردك ع موضوعي القيم دة
طبعا كل مواضيعي قيمة جداااااااااااا
geek geek geek geek geek geek
بس بجد مبعرفش اطبخ والله
والحمد لله حبيبي مش مهتم بموضوع الاكل دة خااااااالص
لانو مش بياكل كتير
ع العموم اكيد في يوم من الايام حتعلم
اوعدك وعد وعد
مكسوفة مكسوفة مكسوفة مكسوفة مكسوفة مكسوفة مكسوفة مكسوفة مكسوفة مكسوفة مكسوفة مكسوفة مكسوفة مكسوفة مكسوفة مكسوفة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
محمد جمال
عضو نشيط
عضو نشيط
محمد جمال


ذكر
عدد الرسائل : 244
العمر : 37
المهنه : احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Player10
الهوايه : احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Sports10
الاوسمه : احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي 110
تاريخ التسجيل : 28/08/2008

احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Empty
مُساهمةموضوع: احلى الاكلات المصرية جرب وادعليى   احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Icon_minitimeالخميس سبتمبر 04, 2008 1:18 pm

ميرسى يا جميلة على المواصفات دى بس ياريت ابعتى طريقة اللحم المدبلة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mayoy.banouta.net
mera
عضو ذهبى
عضو ذهبى
mera


انثى
عدد الرسائل : 533
العمر : 32
المزاج : ربنا يعدلهاااا
اعلام الدول : احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Female32
المهنه : احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Collec10
الهوايه : احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Chess10
تاريخ التسجيل : 17/06/2008

احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Empty
مُساهمةموضوع: رد: احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي   احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي Icon_minitimeالخميس سبتمبر 04, 2008 6:03 pm

ياعينى ياعلا ايه الاكلات الجامده دى

لالالا كده احنا نبصم بالعشره انك ست بيت ولا ايه ياجماعه بصرف النظر عن انك مش بتعرفى تضبخى
بس 100 100 ياعلالالالالالالالا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
احلي الاكلات المصرية جرب وادعيلي
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
mayoya sport :: عالم حواء :: منتدى شهد الملكة-
انتقل الى: